Top News

Finlandiya terör gruplarına karşı Türkiye ile işbirliği yapacak

Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto,  yaptığı özel röportajda Finlandiya’nın Türkiye ile terör örgütleri konusunda “yakında” işbirliği yapacağını söyledi.

Haavisto, Helsinki’nin Ankara’ya PKK’ya, onun Suriye şubesi YPG’ye veya Gülenci Terör Grubu (FETÖ) örgütlerine “destek vermediğini” zaten bildirdiğini ve “Türkiye’nin kaydettiği kişi ve gruplara ilişkin ek bilgiler konusunda yetkilileriyle işbirliği yaptığını” da sözlerine ekledi. “Mutlaka “yakında” kurulacaktır.

Finlandiya’nın parçası olduğu tek şey, Türk heyetinin insani yardım olarak kabul ettiği Suriye’deki COVID-19 aşılama programıydı.

Haavisto, Türkiye ile NATO üyeliği konusunda ilk sorunun PKK terör örgütü olduğuna dikkat çekerek, “Yani bunu Türkiye ile epey tartışıyoruz. PKK konusunda ortak bir anlayışa sahibiz, PKK bir terör örgütüdür ve her ikisinde de ortak bir anlayışa sahibiz. Finlandiya ve İsveç, yasak bir örgüt ve tabii ki PKK’ya karşı ilave adımlar atmaya hazırız ve bu konuda Türkiye’den de her türlü bilgiye açığız.”

Finlandiya ve İsveç’in de anlaşma kapsamında YPG ve FETÖ ile ilgili taahhütlerde bulunduğunu kaydetti.

Bakan, muhtıranın “Finlandiya ve İsveç, YPG’ye ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek vermeyecek” şeklindeki 4. maddesine atıfta bulunuyordu.

“Finlandiya ve İsveç, terörün tüm biçimlerini ve tezahürlerini en güçlü şekilde reddediyor ve kınıyor. Finlandiya ve İsveç, Türkiye’ye yönelik saldırılar gerçekleştiren tüm terör örgütlerini açık bir şekilde kınıyor ve Türkiye ve kurbanların aileleriyle en derin dayanışmalarını ifade ediyor.” koşullar.

Her şeyin kendi ulusal mevzuatlarına göre yapılacağının altını çizerek, “Biz sadece bir muhtıra ile kanunları değiştiremeyiz ama iş birliği var” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu