Top News

Kate Bush, ‘Stranger Things’ ile İngiltere listelerinde 1 numaraya ulaştı

Kate Bush, Netflix bilimkurgu draması “Stranger Things” sayesinde beşinci stüdyo albümü “Hounds of Love”dan (1985) çıkan “Running Up That Hill” adlı şarkısıyla Birleşik Krallık single listesinde 1 numaraya yükseldi. ”

“Running Up That Hill (A Deal With God)” orijinal çıkışında 3. sıraya yükseldi, ancak 1980’lerin kurgusal Indiana kasabasındaki doğaüstü korkularla ilgili şovun son sezonunda genç nesil arasında yeni bir hayran kitlesi buldu. Hawkins’in.

Bush’un “Hounds of Love” albümünden çıkan şarkı, “Stranger Things”in dördüncü sezonunun ilk cildinin Mayıs ayı sonlarında Netflix’te ilk kez yayınlanmasından bu yana Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkede müzik listelerinde iyi performans gösterdi.

1978’de 19 yaşındaki ilk single’ı “Wuthering Heights” ile üne kavuşan Bush, benzersiz sesi ve etkileyici dans hareketleriyle hayranlar kazandı. Matt ve Ross Duffer kardeşler tarafından yaratılan bilim kurgu dramasının hayranı.

63 yaşındaki Bush, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, “Şarkının bu kadar sıcak bir şekilde karşılanmış olması çok dokunaklı, özellikle de şovları seven genç hayranlar tarafından yönlendiriliyor” dedi.

“Stranger Things”in kadrosu, 19 Ocak 2020’de Los Angeles, California, ABD’de 26. Screen Actors Guild Awards’a geliyor. (REUTERS)

“Duffer Brothers’ın en son yarattıkları için böylesine olumlu geri bildirimler almasından gerçekten mutluyum. Bunu hak ediyorlar.”

Resmi Listeler Şirketi, Bush’un Cuma günü tüm zamanların üç Resmi Liste rekorunu kırdığını söyledi: Bir single’ın Resmi Singles Listesi’nde 1 Numaraya ulaşması için en uzun süre – 37 yıl – ve aynı zamanda listede 1 numaraya ulaşan en yaşlı kadın sanatçı. Resmi Bekarlar Tablosu.

Bush, “Wuthering Heights” ile Birleşik Krallık’ta 1 numaralı single’ına sahip olmasından bu yana 44 yıl sonra, Resmi Liste tarihinde 1 numaralı single arasındaki en uzun fark rekorunu da elinde bulunduruyor.

Official Charts Company İcra Kurulu Başkanı Martin Talbot yaptığı açıklamada, “Yeni nesil müzik hayranlarının onun klasik şarkısını kalplerine taşıması, Kate’in tüm zamanların en iyisi olarak konumunu gerçekten sağlamlaştırıyor,” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu