Top News

Türkiye, yılın başından bu yana 42.600 düzensiz göçmeni ülkesine geri gönderdi

Türkiye, ülke genelinde düzensiz göçle devam eden mücadelenin ortasında 2022’nin başından bu yana en az 42.666 düzensiz göçmeni ülkesine geri gönderdi.

Ülkenin göç yönetimi yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, 42.666 düzensiz göçmenin 24.341 Afgan ve 6.025 Pakistan uyruklu olduğunu söyledi.

Göç İdaresi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin 2022 yılının başından bu yana Afganistan’a 94. charter uçuşunu düzensiz Afgan göçmenleri geri göndermek için düzenlediğini söyledi.

18-21 Haziran tarihleri ​​arasında Malatya’dan 5 charter seferle 1135 Afgan uyruklunun Afganistan’ın başkenti Kabil’e iade edildiği belirtilirken, 2022’de sınır dışı edilen Afgan uyrukluların sayısının 24 bin 341’e ulaştığı belirtildi.

Türkiye, özellikle savaş ve zulümden kaçan sığınmacılar için Avrupa’ya geçmeyi ve yeni hayatlara başlamayı hedefleyen sığınmacılar için kilit bir geçiş noktası olmuştur.

Halihazırda dünyanın herhangi bir ülkesinden daha fazla 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, yeni bir göçmen akınını insani bir şekilde önlemek için sınırlarında yeni güvenlik önlemleri alıyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye temsilcisi Philippe Leclerc, her hafta yaklaşık 800 Suriyeli mültecinin Türkiye’den ülkelerine döndüğünü, ancak çok sayıda gönüllü geri dönüş için koşulların uygun olmadığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu