Top News

Veteran Hamilton, Kanada GP’de podyum finişi ile “boğuldu”

Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Kanada Grand Prix’sinde üçüncü sırayı almak için yılları geri alırken sezonun ikinci podyumunda “kendinden geçmiş” hissediyordu.

Mercedes emektarı bu sezon arabasıyla mücadele etti ve daha yeni Montreal’e geldi.

Bu yılki arabaların tasarımı, en kötüleri arasında Mercedes olmak üzere, bazı takımların yüksek hızlarda zıplama olarak bilinen zıplamadan muzdarip olmasına yol açtı.

Hamilton, bir hafta önceki Azerbaycan Grand Prix’sinin ardından arabasından inmek için yardıma ihtiyaç duydu ve gridde yer alabilmek için akupunktur ve kriyoterapiye ihtiyaç duydu.

37 yaşındaki sürücü Cumartesi günü Montreal yağmurunda dördüncü oldu ve kariyerinin 184. podyumunu elde etti, ancak zorlu bir 2022’de sadece ikinci oldu.

Max Verstappen’in kazandığı yarıştan sonra sırtının nasıl hissettiği sorulduğunda Hamilton, “İyi hissediyorum, kendimi genç hissediyorum.

“Üçüncülüğü almak oldukça zor, bu yıl takım olarak çok büyük bir mücadele oldu – ekibimden çok gurur duyuyorum ve ilham alıyorum.

“Şu anda bizim için biraz fazla hızlılar, her şeyi verdim ve gittikçe daha da yakınlaşıyoruz.

“Güvenlik aracı sayesinde onları neredeyse sonunda görebiliyordum, hızımız oldukça iyiydi, bu yüzden gerçekten çok mutluyum, hafta sonu gelmesini beklemiyordum.”

“P3 galibiyetten farklı ama bence böyle hissettiriyor. Sonunda biraz tutarlılık geliyor. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyorum, daha fazlasını yapabileceğimi biliyorum, sadece çalışmaya devam etmem gerekiyor.”

Red Bull takım patronu Christian Horner, Mercedes’in Gilles Villeneuve Pisti’ndeki “çok güçlü” temposunun, takımın Silverstone’da iki hafta sonra yapılacak bir sonraki yarışta “bir faktör” olduğunu görebileceğini söyledi.

Red Bull’dan Max Verstappen, Kanada Formula 1 Grand Prix’si sırasında hareket halinde, Montreal, Kanada, 19 Haziran 2022. (Reuters Fotoğrafı)

‘Bu adamlara sahip çıkmak’

Burada etkileyici olmasına rağmen, Hamilton eve döndüğü zaman beklentilerini dizginledi: “Bugün savaşın içinde olmak harika bir duygu ve sonunda bir anlığına bu adamlara ayak uydurmak üzereydim.

“Bana ve takıma, bu araçtan daha fazlasının geleceğine ve kurulumu doğru yapabilirsek potansiyelin gerçekten orada olduğuna dair çok umut verdi. Sadece başımızı öne eğip devam etmeliyiz.” Çalışma.

“Sadece bu adamlarla bir savaşta olmak istiyorum. Sonunda güvenlik aracı gelip tekrar başladığımızda, hayalim onlarla o savaşa devam edip bir yol bulabilmemdi – ama hızlıydılar. eninde sonunda bir yolunu bulur.”

Hamilton, Bakü sokaklarında kendisine bu tür sorunlara neden olan zıplamanın burada “yaşanabilir” olduğunu söyledi.

Cuma günkü iki antrenman seansından sonra bir kurulum değişikliği denemesi onu mutsuz ettikten sonra hafta sonunu büyük ölçüde iyileştirdi.

Bu, Hamilton’ın yeni takım arkadaşı George Russell’ı yendiği bu sezon sadece ikinci kez oldu.

Şimdi, deneyimli Hamilton, öndekileri yakalamanın başka yollarını denemeye gelince, parayı Russell’a vermek istiyor.

“Sadece sürülemezdi [on Friday]”Sadece aracın orada çalışıp çalışmadığını görmek için bir deneydi ve değişiklikleri yaptık ve araç çok daha dengeliydi. Gece ve gündüz farkıydı.

“Hala zıplamamız var, bu gitmiyor ama seçtiğimiz süspansiyonla Bakü’den çok daha iyiydi.

“Belki sezonun ikinci yarısında George deneyler yapabilir. Sadece bir takım olarak ilerlemeye çalışıyoruz.

“Sanırım ilerlerken, hafta sonu boyunca sizi gerçekten engellediği için çok fazla deney yaparken biraz daha dikkatli olacağız.

“Bence bu hafta sonundan öğreneceğimiz çok şey var ve ilerlerken yapabileceğimiz iyileştirmeler var, ancak gerçekten harika bir tempomuz vardı ve bunu görmek çok güzeldi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu