Top News

Türk istihbaratı Irak’ta üst düzey PKK üyesini ortadan kaldırdı

Güvenlik kaynakları, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın Süleymaniye kentinde PKK’nın üst düzey bir üyesini daha ortadan kaldırdığını söyledi.

Kaynaklara göre, Ferhat Derik kod adlı Hüseyin Şibli, PKK’nın sözde Kandil yönetimi tarafından Irak’a atandı. Kaynaklar, terör örgütünün Irak’ta yeni bir terör yapısı oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye-Irak sınırına 275 kilometre uzaklıktaki (170 mil) operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, YPG/PKK elebaşılarından Ferhat Abdi Şahin’e yakın bir isim olduğunu söylediler.

Suriyeli olan Şibli, örgütün sözde lideri Abdullah Öcalan Suriye’deyken PKK’ya katıldı. Suriye’nin Halep’inin yanı sıra kuzey Irak’ın Gara ve Kandil’de de aktifti.

Kandil, Lübnan’ın Bekaa Vadisi’ni uzun yıllar eğitim alanı olarak kullandıktan sonra 1990’larda PKK’nın ana karargahı oldu.

Türkiye uzun süredir ulusal güvenliğine yönelik terör tehditlerine müsamaha etmeyeceğini vurguluyor ve Iraklı yetkilileri terör örgütünü ortadan kaldırmak için gerekli adımları atmaya çağırıyor. Ankara, beklenen adımların atılmaması halinde terör tehditlerini hedef almaktan çekinmeyeceğini daha önce belirtmişti.

Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bu kapsamda Türk güvenlik güçlerinin kuzey Irak’taki Türkiye sınırı yakınında dokuz PKK’lı teröristi öldürdüğünü söyledi.

Savunma Bakanlığı Twitter’dan yaptığı açıklamada, teröristlerin Pençe Kilitleme Operasyonu bölgesinde hedef alındığını söyledi.

Türkiye, PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Türkiye sınırına yakın Avashin-Basyan bölgelerindeki saklanma yerlerini hedef almak için Nisan ayında Pençe Kilidi Operasyonunu başlattı.

Bunu, kuzey Irak’ta saklanan ve Türkiye’de sınır ötesi saldırılar planlayan teröristlerin kökünü kazımak için 2020’de başlatılan Pençe-Kaplan ve Pençe-Kartal Operasyonları izledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu